A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Гніванський центр первинної медико-санітарної допомоги" Гніванської міської ради

Обсяг медичних послуг, які пацієнт може отримати в КНП «Гніванський ЦПМСД» за програмою медичних гарантій

Дата: 24.05.2021 11:09
Кількість переглядів: 100

Обсяг медичних послуг, які пацієнт може отримати 

в КНП «Гніванський ЦПМСД» за програмою медичних гарантій

  1.   Динамічне спостереження за станом здоров’я пацієнтів із використанням фізикальних, лабораторних та інструментальних методів обстеження відповідно до галузевих стандартів усфері охорони здоров’я.
    2.  Проведення діагностики та лікування найбільш поширених інфекційних та неінфекційниххвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів.
    3. Проведення діагностичних обстежень, лікувальних заходів, а також динамічногоспостереження за пацієнтами із хронічними захворюваннями відповідно до галузевихстандартів у сфері охорони здоров’я.
    4. Проведення лабораторної діагностики, зокрема:  a.загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою (еритроцити, гемоглобін, гематокрит, тромбоцити, лейкоцити, базофіли, еозинофіли, сегментоядерні нейтрофіли, паличкоядернінейтрофіли, лімфоцити, моноцити);
    b.загальний аналіз сечі (колір, прозорість, реакція (pH), відносна щільність, білок, глюкоза, еритроцити, лейкоцити, епітеліальні клітини, циліндри, солі, бактерії, ацетон (кетонові тіла));
    c.глюкоза в цільній крові;
    d.холестерин загальний;
    e.швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити;
    f.проведення тесту на антиген SARS-CoV-2.

    5. Проведення інструментальної діагностики, зокрема електрокардіографії, пікфлуометрії, отоофтальмоскопії, вимірювання гостроти зору.
    6. Проведення скринінгу на наявність розладів психіки та поведінки у пацієнтів, зокрема такихщо виникають в результаті вживання психоактивних речовин (у разі звернення пацієнтів вмежах графіку роботи надавача). Перенаправлення та взаємодія з лікарем-психіатром та/аболікарем-психіатром дитячим, та/або лікарем-наркологом щодо лікування пацієнтів з розладамипсихіки та поведінки.
    7. Надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам з розладами фізичного чи психічногоздоров’я, які сталися під час прийому у лікаря ПМД і які не потребують надання екстреної, вторинної (спеціалізованої) та/або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги
    8. Виявлення індивідуального ризику виникнення інфекційних захворювань (туберкульозу, ВІЛ, вірусних гепатитів тощо) та неінфекційних (серцево-судинних, хронічних респіраторних, онкологічних, діабету тощо), зокрема, шляхом проведення скринінгових анкетувань, оцінюваннязагального серцево-судинного ризику за шкалою SCORE, індексу маси тіла, окружності таліїтощо.
    9. Проведення профілактичних заходів, спрямованих на зменшення інфекційних захворюваньсеред дорослого та дитячого населення, зокрема вакцинації згідно з календарем профілактичнихщеплень (вакцинація за віком, вакцинація за станом здоров’я, вакцинація за епідемічнимипоказаннями), екстреної імунопрофілактики.
    10. Проведення забору зразків матеріалу для тестування на SARS-CoV-2 (за місцем наданняПМД або за місцем проживання (перебування) пацієнта/пацієнтки в разі такої необхідності) упацієнтів з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, незалежно від наявності у пацієнта/пацієнтки поданої декларації про вибір лікаря, який надає ПМД.
    11. Ознайомлення контактних осіб, а також осіб з підозрою або підтвердженим діагнозомгострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, ізкарантинними заходами і важливістю самоізоляції.
    12. Лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненоюкоронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.
    13. Профілактика, діагностика та раннє виявлення соціально-небезпечних хвороб (ВІЛ, туберкульоз (в тому числі, латентна туберкульозна інфекція), гепатити, інфекції, що передаютьсястатевим шляхом, тощо). Обстеження контактних щодо туберкульозу осіб та видача направленнядля надання вторинної (спеціалізованої) та/або третинної (високоспеціалізованої) медичноїдопомоги. Взаємодія з лікарем-фтизіатром та/або лікарем-фтизіатром дитячим щодо діагностикита лікування пацієнтів із туберкульозом.
    14. Надання консультативної допомоги населенню щодо здорового способу життя, наслідківнездорового способу життя, важливості відмови від куріння та ризиків зловживання алкоголем, важливості збільшення фізичної активності та здорового харчування, вакцинації.
    15. Динамічне спостереження за неускладненою вагітністю та (у разі потреби) направлення долікаря-акушера-гінеколога.
    16. Здійснення медичного спостереження за здоровою дитиною та надання рекомендаційбатькам/опікунам щодо необхідності грудного вигодовування, правильного харчування тадогляду за здоровою дитиною відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.
    17. Надання окремих послуг паліативної допомоги дорослим та дітям, що включає: регулярнуоцінку стану важкохворого пацієнта/пацієнтки та визначення його/її потреб; оцінку ступеняболю та лікування больового синдрому; виписка рецептів для лікування больового синдрому; призначення лікування для подолання супутніх симптомів (закрепи, нудота, задуха тощо); консультування та навчання осіб, які здійснюють догляд за пацієнтом/пацієнткою; координаціюта співпрацю з іншими установами для забезпечення медичних, психологічних, соціальних таінших потреб пацієнта/пацієнтки.
    18. Призначення лікарських засобів та визначення потреби медичних виробів, технічних засобівреабілітації з оформленням відповідних документів згідно з вимогами законодавства.
    19. Виписка рецептів для отримання лікарських засобів, які передбачені програмоюреімбурсації та для пільгового забезпечення лікарськими засобами окремих груп населення запевними категоріями захворювань відповідно до чинного законодавства.
    20. Видача електронних направлень для проведення всіх необхідних клініко-лабораторних таінструментальних досліджень, консультацій лікаря та інших послуг на рівні вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.
    21. Виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги до пацієнта/пацієнтки, який/яказнаходиться у загрозливому для життя стані, та надання йому/їй відповідної медичної допомогидо її прибуття.
    22. Видача довідок, медичних висновків про тимчасову непрацездатність, направлень дляпроходження медико-соціальної експертизи, а також лікарських свідоцтв про смерть та іншихдокументів встановленого зразка, які необхідні пацієнту/пацієнтці згідно з вимогами чинного законодавства.

     


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень