A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Гніванський центр первинної медико-санітарної допомоги" Гніванської міської ради

МЕДОГЛЯД АБІТУРІЄНТА: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ? Роз`яснення НСЗУ.

Дата: 24.03.2021 10:13
Кількість переглядів: 443

    Коли батьки абітурієнтів допомагатимуть дітям обирати вуз та здавати ЗНО, їм може не вистачити ресурсів шукати інформацію про інші справи. Втім, вони важливі. Тож ділимось корисною інформацією щодо проходження медогляду 

  ► Для вступу у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібна довідка № 086/о. Це - єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації.

  ► Довідку № 086/о можна отримати у лікаря первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація. Але спочатку сімейний лікар призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.

  ►Сімейний лікар заповнює довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта.

  ! Результати лабораторних досліджень, які проведені більше як за місяць, а флюорографічного більше ніж один рік до дати видачі довідки, не дійсні.

  ► Вузькі спеціалісти вносять у довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом.

  ► Перед вступом у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібно пройти таких лікарів та обстеження:

  •  хірург;
  •  невропатолог;
  •  окуліст;
  •  отоларинголог;
  •  флюорографія;
  •  інших спеціалістів, призначених сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом.

  ► Пройти консультації у вузьких спеціалістів безоплатно можна у всіх поліклініках, які уклали договір із НСЗУ за напрямом амбулаторної допомоги. Із направленням лікаря первинки в таких закладах медогляд буде безоплатним.

  Інструкцію щодо заповнення довідки № 086/о можна прочитати тут  https://bit.ly/2OOjGum. А тут ми розповідали про медогляд перед вступом у перший клас https://bit.ly/2P91TNY.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень